Vår IT-ansvarige Christian Skoglund har växt med Techno Skruv

På Techno Skruv värderar vi våra medarbetare högt och strävar efter att skapa en arbetsmiljö som gör det möjligt att både trivas och utvecklas. Vår IT-ansvarige Christian Skoglund är en hängiven medarbetare sedan många år. Här delar han med sig av sin resa inom Techno Skruv och hur hans erfarenheter och olika roller har spelat in i vår gemensamma framgång.

Christian är 49 år och bor i en villa i Värnamo tillsammans med sin fru. Tillsammans bildar de en ”modern familj” om sex personer. När han inte arbetar, tycker Christian om att fixa med huset eller att spela discgolf på motionsnivå när vädret tillåter.

– Det är fantastiskt roligt att hålla på och fixa med huset. Aktuellt projekt är att få till en “grillhörna” i trädgården. Vem vet… det kanske slutar med att jag bygger ett utekök, säger han.

Han beskriver sig själv som någon som avskyr att inte förstå saker, vilket driver honom att alltid ta reda på hur och varför något fungerar som det gör.

– Google och Youtube är mina bästa vänner, skämtar Christian.

När det kommer till karriär och att leverera för svensk tillverkande industri, började Christian inom branschen hos en liknande verksamhet. Där var hans spetskunskap ytbehandling. När Techno Skruv år 2006 sökte lagerpersonal för just ytbehandling insåg Christian att det skulle passa honom perfekt. Dessutom hade han fått tips att det är ett ställe att trivas på.

– På mitt tidigare jobb arbetade jag med en kollega som hade gått över till Techno Skruv. Han berättade för mig att han trivdes väldigt bra där, och rekommenderade att jag skulle söka tjänsten. Det kändes som att det var dags att testa något nytt, så jag passade på att ansöka, säger Christian.

Första stegen på Techno Skruv

Att få jobbet var dock inte helt utan utmaningar.

– Jag hade nyligen gjort en operation och hade precis fått av min mitella dagen före intervjun – något jag kanske inte var helt öppen med vid tillfället, då jag gärna ville ha jobbet. Men jag kallades jag tillbaka för en intervju en andra gång, och efter att ha visat mina ambitioner gick det vägen, säger Christian med ett leende. 

Christian är av naturen en nyfiken person som alltid söker nya utmaningar och kunskap. Därför har det också hela tiden funnits en vilja att utvecklas vidare.

– Efter att ha varit på lagret i några år kände jag att jag ville fortsätta att lära mig nya saker. Jag fick då möjlighet att praktisera på kvalitetsavdelningen, vilket innebar helt andra utmaningar med kund- och leverantörsdialoger. Jag gillar att skapa ordning och struktur, och på kvalitetsavdelningen fick jag göra just det. Vid denna tiden började jag även arbeta med IT-frågor, vilket öppnade dörrar till ytterligare nya ansvarsområden, berättar han.

En intern resa

Christian fick senare chansen att arbeta med försäljning och blev ett tekniskt bollplank för både kunder och kollegor.

– Jag gillar att känna mig behövd och att kunna bidra med något. Att hjälpa till med de största kunderna och vara en kontaktperson har varit mycket givande för mig för att kunna få djupare förståelse för kundens upplevelse och behov.

För ungefär tre och ett halvt år sedan tog Christians resa på Techno Skruv ytterligare en ny väg när han tog över ansvaret för IT.

– Rollen inom IT på Techno Skruv har genom åren blivit både bredare och djupare. Tidigare handlade det mest om administration och samarbeten med externa partners, men nu löser jag en hel del ärenden själv och tittar på hur vi kan utvecklas på bästa sätt. Mycket handlar om säkerhet idag – att säkra vår kunddata och använda den på ett optimalt sätt, förklarar Christian.

Nya utmaningar

Trots att Christian beskriver sig som en person som ständigt söker nya utmaningar, verkar något ha fått honom att fastna för just Techno Skruv. Vad den anledningen är blir tydlig när han berättar om arbetsmiljön och kollegorna.

– Det är oftast högt i tak och är en ganska platt organisation där snabba beslut kan tas. Vi är ett fantastiskt bra gäng som jobbar för varandra och hjälps åt när det behövs, säger han.

Något Christian särskilt uppskattar också möjligheterna till internrekrytering och personlig utveckling.

– Det finns alltid möjligheter att utvecklas och prova på nya saker om man är nyfiken och öppen. Något jag skulle kunna tänka mig framöver är att återigen bli mer involverad i vår försäljningsprocess. Det skulle också kunna vara att integrera AI i vårt affärssystem. Det är både intressant och viktigt att vi konstant förbättrar oss och anpassar oss efter våra kunders behov för att kunna leverera ett bättre partnerskap, säger han.

För dem som funderar på en karriär på Techno Skruv har Christian bara gott att säga.

– Det är en fantastisk arbetsplats med god stämning och många möjligheter. Här kan du verkligen påverka och bidra till företagets framgång, avslutar Christian.