Techno Skruv - Sustainable fuel

Techno Skruv går till sjöss med sustainable fuel!

KategorierNyheter

Vi vinner, du vinner, alla vinner!

Vissa saker kan man inte kompromissa med. Vissa saker behöver göras fullt ut. Vi tycker att hållbarhetsarbete är en sådan sak och vi går gärna först i ledet. Under 2023 ställer vi därför ännu högre krav på våra transportörer gällande användandet av ”sustainable fuel”.

Vad betyder det för dig som kund till Techno Skruv?

Det som är bra för miljön, är bra för oss alla. Miljö- och hållbarhetsfrågor är mycket viktiga för oss och vi ställer tuffa krav både på oss själva och våra leverantörer. Som du säkert redan vet så samarbetar vi med många duktiga tillverkare i Asien och dessa artiklar kommer till Sverige med hjälp av containerfartyg. År 2023 inleds med att vi tar ett ännu större miljöansvar där vi säkerhetsställer vår minskning av koldioxidavtrycket och köper biobaserat hållbart bränsle till alla våra båtfrakter. Baserat på föregående års frakter (med fossila bränslen) kommer vi att kunna minska vår klimatpåverkan med 100% vilket innebär drygt 47 ton! Siffrorna beräknas enligt standard EN-16258.

Vårt val av drivmedel hjälper till en hållbarare värld!

Genom att välja ett biobaserat hållbart bränsle, minskar vi inte bara vårt eget företags klimatavtryck markant – utan indirekt även ert. Med andra ord, på detta sätt får du som kund en mycket grönare & mer hållbar logistikkedja. Förutom det självklara, minskad klimatpåverkan, förändras varken leveranstid eller kostnader för dig som kund!

 

Fakta om Techno Skruvs godstransporter med hållbart bränsle

Vi har gjort ett aktivt val genom att använda hållbart marint bränsle vilket i förlängningen manar på en ökad produktion av biodrivmedel och skapar en hållbarare framtid. Återanvända matlagningsoljor/matrester tillsammans med restprodukter från skogsbruket utgör basen i biodrivmedlet. Vid förbränningen av hållbart bränsle frigörs CO2 som redan är en del av det naturliga kretsloppet, vilket gör att vi uppnår en 100-procentig minskning av koldioxidutsläppen jämfört med transporter som enbart använder fossila bränslen.

  • Om företaget du representerar ställer krav på leverantörer i allmänhet och hållbarhet i synnerhet så ska du veta att vi uppskattar det. Tillsammans gör vi skillnad!
  • Vill du veta mer om Techno Skruvs hållbarhetsarbete? På sidan Kvalité & Miljö under fliken Hållbarhet på vår webbplats har vi samlat information. Kontakta oss gärna om du vill veta mer.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

/ Team Techno Skruv

Realterade nyheter

DECEMBER 9, 2020

Ny säljare!

Techno Skruv förstärker sin organisation med en ny värvning! Mikael Rask är 34 år...